Běžecký závod Pardubická devítka a naši tři členové SK MPFM

29.04.2013 20:14


    Dne 24.4.2013 nezvykle v polovině týdne přesněji ve středu a v podvečerních hodinách se pořádal běžecký závod - Pardubická devítka - jeden ze závodů série MIZUNO CUP 2013. V malebném centru Pardubic, města perníků a dostihů, se uskutečnil již desátý běžecký závod Pardubické devítky a jak již název napovídá délka tratě v podobě 6 městských okruhů celkově měřila něco málo přes devět kilometrů. Start a cíl byl na krásném Pernštýnském náměstí, povrch byl napůl silniční asfalt a napůl přírodní terén v přilehlém parku. Počasí na sklonku dubna bylo příjemně teplé a slunečné a na start závodu se postavilo 422 běžců a běžkyň.

    V rámci závodu byl i přebor policejních složek, kde nechyběli ani naši členové Sportovního klubu Městké policie Frýdek-Místek, kteří reprezentovali jak jinak než Městskou policii Frýdek-Místek. Z různých policejních sborů různých měst (Pardubice, Praha, Plzeň, Brno, Olomouc, Ostrava, Znojmo, Ústí nad Orlicí, Šumperk atd.) mezi sebou měřilo své běžecké schopnosti ze 60 sportovců. Za naši městskou policii statečně bojovali tito strážníci: David Belej, Bogdan Kunschke a Radek Škrobal. Závodní podmínky byly ideální a závod měl krásnou atmosféru a v celkovém pořadí ze 422 závodníků to dopadlo takto:

David Belej 95.místo (v policejní kategorii krásné 5. místo)
Bogdan Kunschke 142.místo (v policejní kategorii krásné 7. místo)
Radek Škrobal závod bohužel ze zdravotních důvodů nedokončil (týdem před závodem doužíval antibiotika) a ve 4.okruhu musel běh vzdát.


Spokojenost s výsledky, s počasím a organizací doprovázala pak strážníky po cestě zpátky na Moravu.

 

fotky ze závodů je možné shlédnout v adresáři FOTOGALERIE a nebo na odkaze: skmpfm.rajce.idnes.cz/bezecky_zavod_Pardubicka_devitka_s_3_cleny_SK_MPFM_dne_24.4.2013/
 
oficiální výsledky ze závodů: výsledky běhu Pardubická devítka 2013