Běžecký závod Jarní Kubánkov dne 14.5.2016 s účastí 4 členů SK MPFM

16.05.2016 15:49

    Přišel další víkend a s ním jako vždy nějaký ten závod. Tentokráte se členové SK MPFM přihlásili do běžeckého závodu s poetickým názvem Jarní Kubánkov. Jak už název napovídá, jedná se o jarní běžeckou akci a místo určuje to, že trať bude v přírodě. A to přesně okolo hory Kubánkov, který patří do Palkovických hůrek menších kopečků nedaleko malebného Frýdku-Místku. Počasí sice nevypadalo příliš výhřevně, protože venku bylo okolo 11 stupňů a vrcholky, které se zdolávaly, byly v mlze, ale nakonec se všichni běžci dostatečně zahřáli. Tento závod již potřetí pořádal běžecký klub Kubánkov pod vedením Petra Štverky a dosti se podobá atmosférou našemu závodu Chlebovickému krpálu.

 

    Hlavního závodu na 14 km se zúčastnilo 71 běžců a běžkyň a vedlejšího závodu na 7 km se zúčastnilo 76 běžců a běžkyň. Naši čtyři zástupci zvolili trať kratší a myslím, že z hlediska náročnosti jsme zvolili dobrou variantu. Lesní trať se zdoláním dvou kopců a převýšením 240 metrů naši zástupci zvládli takto:

 

Lenka Lištvanová 19.místo v kategorii a celkově na 57.místě- 46:06

Radek Platoš 15.místo v kategorii a celkově na 15.místě- 36:56

Petr Hopják 6.místo v kategorii a celkově na 6.místě- 32:53

David Belej 3.místo v kategorii a celkově na 3.místě- 32:33

 

    Po závodě běžce čekala tombola, v které vyhrál každý a určitě všechny potěšila. Poté přišla na řadu výborná zelná polévka a kdo chtěl mohl si zajít na masáž. Po vyhlášení všech vítězů jsme se všichni zase spokojeně vrátili do svých domovů. Na podzimní Kubánkov se již ale všichni moc těšíme.

 

Fotogalerie ze závodu je možno shlédnout na odkaze zde: skmpfm.rajce.idnes.cz/Bezecky_zavod_Jarni_Kubankov_dne_14.5.2016_s_ucasti_4_clenu_SK_MPFM/

 

Odkaz z webových stránek závodu je zde: www.kubankov.cz/zavody-na-kubankov/2016-jarni-kubankov/

 

autor článku David Belej