Fotbalový turnaj v Olomouci s účastí SK MPFM dne 12.6.2015

22.10.2015 14:31

Fotbalový turnaj v Olomouci s účastí SK MPFM dne 12.6.2015

 

    Dne 12.6.2015 jsme se již čtvrtým rokem zúčastnili turnaje v malé kopané, kterou pořádal Sportovní klub Městské policie Olomouc. Turnaj se konal v Olomouci-Slavoníně, kde jsme hráli "O putovní pohár ředitele Městské policie Olomouc". Ale jako každým rokem jsme se těšili i na jiný triumf - napíchnuté sele na rožeň, kde ostré lokty a havířská mluva zaručovaly mnohem větší úspěch. Do boje o kus mastného sousta a lahodného rezavého moku, se letos zapojilo 10 týmů z České republiky a Slovenska. Malé zemětřesení v sestavě způsobilo, že několik stálic našeho týmu, nemohlo pro zranění nastoupit na tomhle mezinárodním turnaji. I přes tuto smůlu jsme dokázali poskládat kvalitní devítičlenný manšaft, ale museli jsme udělat pár změn. Zraněný David Belej se z gólmana transformoval v útočnou sílu a na post gólmana se vrátil Aleš Ondruch.

 

    Vymydlené kopačky, vycentrované nohy, voňavé dresy, nagelované vlasy, vše bylo připravené a první zápas mohl začít. Naším prvním soupeřem byl loňský vícemistr, tým Městské Policie hl. m. Prahy. Zápas byl pro nás statisticky lepší. Držení míče 51/49, střely na bránu 10/2, fauly 1/0, bohužel jsme nedokázali proměnit šance a inkasovali jsme pár minut před koncem zápasu z nařízené standartky. Ani závěrečný tlak na bránu Pražanů nekorigoval výsledek, a tak jsme prohráli první zápas 0:1.

                                                        

 

    Druhý zápas jsme nastoupili proti allstartýmu SK MP Olomouc. Tento zápas měl zcela jiný průběh, ve kterém jsme se spíše snažili uhájit bezbrankový stav. V úvodu utkání se nám naskytla příležitost ke skórování, ale domácí gólman naši šanci zlikvidoval. Tým domácích určoval tempo hry, ale nedařilo se jim vstřelit gól. Letos narazili na skvěle připraveného gólmana SK MPFM Aleše Ondrucha, který měl postavenou zeď v bráně. Jenže v poslední minutě utkání se vnutila chyba do naší obrany a fotbalisté Olomouce mohli slavit vítězství jediným vstřeleným gólem zápasu. Po tomhle zápase bylo jasné, že jestli chceme postoupit do čtvrtfinále, nesmíme prohrát zbylé dva zápasy. Zpětně mohu napsat, že jsme byli jediným týmem, který dokázal takhle potrápit SK MP Olomouc a prohrát nejnižším rozdílem.

 

    Ve třetím zápase jsme se střetli s MP Olomouc, která v celém turnaji doplácela na chyby brankáře. Zápas pro nás nezačal dobře a už v úvodu zápasu jsme díky chybě v rozehrávce prohrávali 1:0. Naštěstí jsme neprohrávali dlouho. Do šance se dostal Jiří Janíček, který propálil vše, co před ním stálo a upravil tak výsledek na konečných 1:1. V samém závěru utkání měl největší šanci turnaje Michal Ondroušek, kterému se podařilo vypíchnout míč poslednímu hráči Olomouce. Měl tak možnost skórovat do prázdné brány soupeře a zpečetit vítězství MP FM. Jenže snad úlekem, nebo křivýma nohama, bůh ví proč, míč, který měl na polovině hřiště, kopl mimo bránu. Zápas skončil nerozhodně a postup ze skupiny jsme si značně zkomplikovali.

 

    V našem posledním zápase ve skupině, jsme narazili na MP Třinec. Zápas byl velice vyrovnaný. Šance střídala šanci jak na jedné, tak na druhé straně. Konečný výsledek 0:0 byl spravedlivý. Dva zápasy jsme museli netrpělivě čekat na výsledky MP Olomouc, se kterou jsme bojovali o 4. místo ve skupině. Nakonec se nám podařilo postoupit ze skupiny jen díky lepšímu skóre. Samozřejmě jsme to oslavili dvojitým vepřovým.

 

            Ve čtvrtfinále jsme nastoupili proti loňskému vítězi Brnu. Za stavu 1:1, měl krásné sólo přes celé hřiště Stanislav Galuszka, které zakončil tvrdou ranou pod horní tyč. Bohužel jsme vedení 2:1 neudrželi dlouho a během jedné minuty jsme dostali dva góly. Konec utkání měl hořkou příchuť, výsledek 2:3 neodpovídal vývoji zápasu, ve kterém jsme byli lepším týmem. I konečné sedmé místo v turnaji bylo zklamáním, letos jsme měli na lepší umístění, snad nám to vyjde zase za rok.

 

    Nejlepším střelcem našeho týmu byl Stanislav Galuszka, který vstřelil dva góly proti Brnu a chvíli držel naše naděje na postup. Letos bych vyhlásil nejlepším hráčem celý náš tým. Rosťa Pitřík, Roman Vrobel, David Belej, Jura Janíček, Honza Verlík, Daniel Švarc, Stanislav Galuszka, všichni hráli skvěle. Ondroušek s otazníkem za tu spálenou šanci a Aleš Ondruch s palcem nahoru za to, že dokázal vychytat nejlepší střelce a držel náš tým vždy v dostřelu. S turnajem jsme se rozloučili porcí kuřecího, mysliveckým iontovým nápojem a spokojeně ve zdraví jsme jeli zpátky do malebného Frýdku-Místku.   

                                                                                                          

Celkové pořadí turnaje:

  1. místo SK MP Olomouc
  2. místo MP Praha
  3. místo MP Třinec
  4. místo OSDP Brno
  5. místo CŘ Olomouc
  6. místo MP Nový Jičín
  7. místo SK MP Frýdek-Místek
  8. místo HZS Olomouc
  9. místo MP Olomouc
  10. místo MP Košice

 

Fotografie z turnaje je možno shlédnout na odkaze: skmpfm.rajce.idnes.cz/fotbalovy_turnaj_v_Olomouci_s_ucasti_SK_MPFM_ze_dne_12.6.2015/

 

autor článku Michal Ondroušek