Fotbalový turnaj ve Staříči dne 19.8.2016 s účastí týmu SK MPFM

22.08.2016 10:19

 

    Rok se s rokem sešel a měli jsme na programu opět tradiční fotbalový turnaj ve Staříči s oficiálním názvem IZS CUP 2016, který již po jedenácté organizovalo Územní středisko záchranné služby Moravskoslezského kraje ÚO Frýdek-Místek. Rychlá záchranná služba Frýdek-Místek. Zdravoťáci mají každoročně na tento turnaj objednané krásné slunečné počasí a kromě nádherného fotbalového areálu s pěkným trávníkem se všichni účastníci vždy těší na litry kofolového a pivního loku doplněné kily výborných klobásek a neomezeným množstvím dobrého domácího guláše. Turnaj od RZS FM je také charakteristický poklidnou domácí atmosférou všech zúčastněných týmů složek IZS a patří mezi ty nejméně bolestivější fotbalové turnaje. V tomto ročníku navíc všichni fotbalisté využili zcela nové a krásné zázemí, které zde vyrostlo pro místní fotbalový tým.

                  

                     

    Letos se akce mělo účastnit původně 8 týmů, ale jak už to tak bývá, jeden tým ze zdravotních důvodů odpadl, což bylo pro všechny z důvodu fyzických sil určitě radostná zpráva. Turnaje se zúčastnily týmy: pořádající tým Zdravotní záchranná služba Frýdek-Místek, tým Zdravotní záchranná služba z Havířova, tým Policie ČR Frýdek-Místek, tým Hasičský záchranný sbor Frýdek-Místek, tým Hlavní báňská záchranná stanice, nováček tým Urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě a v neposlední řadě náš tým Sportovní klub Městské policie Frýdek-Místek. Zápasy se odehrály paralelně na šíři fotbalového hřiště, 2×12 minut, v počtu pět hráčů a jeden brankář. Hrálo se systémem každý s každým a tom nejlepším manšaftu rozhodoval počet vítězných zápasů.

 

    Náš tým Sportovního klubu Městské policie Frýdek-Místek bohužel na turnaj dorazil pouze v 6 lidech, což znamenalo odehrát 6 zápasů bez náhradníků. Tato skutečnost se bohužel ukázala jako klíčová v turnaji, kdy jsme bohužel ve většině zápasů odešli po fyzické stránce.

V prvním zápase náš SK MPFM proti HBZS tým vedl 3:1 a tři body se zdály už na dosah, ale konečný stav výsledku byl remízový 3:3. Druhý zápas proti UP FNO byl jako přes kopírák, kdy jsme opět měli nadosah tříbodové vítězství ve stavu 4:1 pro nás, avšak soupeř nakonec usměrnil zápas opět k remíze se skórem 4:4. Náš třetí zápas proti  PČR FM, který vždy velmi oblíbený a ctižádostivý nemohl dopadnout jinak než remízou. Celek státní policie měl na rozdíl od našeho týmu celou pětku náhradníků na střídání a náš stav, kdy jsme jasně vedli 6:1, bez komentáře jsme dohráli zápas na konečnou naši třetí remízu 6:6. Zápas číslo čtyři jsme odehráli proti sympatickému týmu ZZS Havířov, kde jsme si věřili na výhru a ta se také potvrdila s pěkným skórem 7:1 pro SK MPFM. Pátý zápas proti favorizovanému týmu HZS FM se dal uhrát na remízu, ale náš dosud neporažený tým SK MPFM zdolal zasloužený vítěz celého turnaje po velkém boji 3:2. Poslední zápas, kdy jsme mohli ještě pomýšlet na bronzovou příčku v případě příznivého odehrání soupeřích týmů, už na pokraji našich sil jsme s pořádajícím týmem  ZZS FM prohráli 1:3. Tato prohra pro nás však znamenala konec medailových nadějí. Pěkně rozehraný turnaj pro náš SK MPFM nakonec dopadl nepříliš radostným umístěním na 5. pozici. Mezi brankové tyče se postavil náš starý zkušený gólman Aleš Ondruch, který odvedl krásnou práci. Ohledně našeho skóre 25:22 bylo nejspíš naše historicky nejlepší. O pozici nejlepšího střelce v manšaftu se dělil David Belej s Patrikem Kubešem, každý po 6 vstřelených brankách. Ostatní naši hráči skórovali všichni průběžně během turnaje.

 

                          

    Celý turnaj se dohrával okolo 15 hodiny a dopadl takto. Třetí místo s 3 výhrami a jednou remízou byl obsazen týmem PČR FM. Druhé místo si vybojoval celek HBZS se 4 výhrami a jednou remízou. A první místo zaslouženě vyhráli hasiči tým HZS FM, který vyhrál všech šest zápasů s nádherným skórem 37:9. Nejlepším střelcem byl hráč záchranář Kroužek s neuvěřitelným rekordním počtem 25 vstřelených branek. Závěr turnaje patřil vyhlášení a pohostinství, kdy se všichni účastníci náramně bavili. Tímto bych chtěl zdravoťákům poděkovat za pěknou sportovní akci a budeme se těšit zase za rok na 12. ročník.

 

 

Výsledky:

1. Hasičský záchranný sbor Frýdek-Místek

2. Hlavní báňská záchranná stanice

3. Policie ČR Frýdek-Místek Městská policie Frýdek-Místek

4. Záchranná služba Frýdek-Místek

5. Sportovní klub Městské policie Frýdek-Místek

6. Urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě

7. Záchranná služba Havířov

 

                          

odkaz na fotogalerii z akce k vidění na odkaze zde:

skmpfm.rajce.idnes.cz/Fotbalovy_turnaj_ve_Starici_dne_19.8.2016_s_ucasti_tymu_SK_MPFM-cast_2./

skmpfm.rajce.idnes.cz/Fotbalovy_turnaj_ve_Starici_dne_19.8.2016_s_ucasti_tymu_SK_MPFM-cast_1./

 

autor článku předseda SK MPFM