Fotbalový turnaj ve Staříči ze dne 22.srpna 2014 s účastí SK MPFM

18.09.2014 22:11

Fotbalový turnaj ve Staříči ze dne 22.srpna 2014 s účastí SK MPFM

Ke konci prázdnin dne 22.srpna pořádala Zdravotnická záchranná služba F-M ve Staříči turnaj v malé kopané. Rok se rokem sešel a devátý ročník tohoto turnaje se opět konal na hlavním fotbalovém hřišti v obci Staříč. Turnaje se zúčastnilo letos sedm týmů: ZZS Frýdek-Místek, ZZS Ostrava, HBZS Ostrava, Policie ČR Frýdek-Místek, HZS Frýdek-Místek, SPJ Policie ČR a náš Sportovní klub Městské policie Frýdek-Místek.

                                                                 

    V letošním ročníku hrál každý s každým a podle závěrečného skóre se vyhlašovaly výsledky. Jedno utkání trvalo 2 x 12 minut a v poli bylo složení 5+1 s třemi náhradníky na lavičce. Naše družstvo SK MPFM hrálo s šesti hráči v poli a bohužel bez náhradníků, proto jsme museli taktizovat a průběžně šetřit síly. Hra bez náhradníků se ukázala být velkým hendikepem. Jednoho z našich hráčů postihly již ve druhém zápase neustálé křeče. Nepomohla ani přítomnost záchranné služby, ani léčivá mastička z konopí a náš útočník se musel odebrat alespoň do branky. Jednotlivé zápasy jsme odehráli takto:

 

 SK MPFM - SPJ PČR 0:1

První a celkem vyrovnaný zápas, jsme hráli se Speciální pořádkovou jednotkou, kdy o vítězství v prospěch SPJ rozhodla nešťastná teč našeho hráče. Na rychlou změnu směru míče, mohl gólman jen zírat. Na nešťastný gól v úvodu druhé půle jsme již nedokázali odpovědět. Vyvinuli jsme sice drtivý tlak, ale dobývané SPJ si poradilo a vyhrálo rozdílem jedné branky.    

 

 SK MPFM - ZZS FM 3:2

Další velice vyrovnaný mač s nádechem rivality jsme odehráli se Zdravotnickou záchrannou službou F-M. Zápas jsme dohrávali s jedním stojícím mužem v poli. I přes to, jsme dokázali udržet výsledek a vyhrát proti pořadatelskému týmu o jednu branku.

 

 SK MPFM - OO PČR FM 0:5

Zápas s posíleným Obvodním oddělením PČR, nebyl ani trochu podobný loňskému dramatu v boji o třetí místo, který pro nás skončil úspěšně. Hráči PČR si zkušeně hlídali výsledek po celý zápas. Naši hráči hráli také dobře a dostávali se po pěkných akcí do zakončení. Bohužel jsme si vylámali zuby na nové posile v brance PČR, která odmítala snížení skóre. OO PČR zaslouženě vyhráli.

 

 SK MPFM - ZZS OV 7:1

V tomto zápase jsme roztočili střelecký kolotoč a jednoznačně jsme porazili Zdravotnickou záchrannou službu Ostrava, kterou do posledního šroubku rozebrali naši výtečně hrající hráči v poli.

Na poslední dva zápasy jsme natrefily na velice silné soupeře. Unavení, ale odhodlaní se poprat o lepší výsledek nám kazil fakt, že tato mužstva byla velice dobře sehraná. Na začátku zápasu jsme dokázali místy i soupeře potrápit.

 SK MPFM - HZS FM 1:5

 SK MPFM - HBSZ OV 1:4             

 

Nakonec jednoznačně a zaslouženě nad námi vyhrál tým Hasičů i Báňské záchranné služby, kteří si i díky tomu vybojovali místa na stupních vítězů.

               Z naší strany jsme i přes slabou podporu kolegů a tudíž bez možnosti střídat, předváděli pěkný technický fotbal, se kterým jsme mohli držet krok i se silnějšími týmy, pokud by jsme dokázali proměnit vytvořené šance. Nejlepším hráčem našeho týmu byl Jan Verlík, který po návratu od zranění opět ukazuje své kvality. Nejlepším naším střelcem se stal opět náš benjamínek týmu Jiří Janíček. Celkově jsme byli s naším výkonem velice spokojeni, také s organizací turnaje, který se opět vydařil. Letos se opět po roční pauze vrátilo na trůn vítězů Obvodní oddělení PČR. Na druhém místě skončila Hlavní báňská záchranná služba Ostrava, která za sebou překvapivě nechala na třetím místě Hasičský záchranný sbor. Hasiči, ani s novou posilou nejlepšího střelce turnaje (14 gólů), nedokázali obhájit loňské vítězství.

 

Výsledková listina:

1.místo OO PČR

2.místo HBZS OV

3.místo HZS FM

4.místo SPJ PČR

5.místo SK MPFM                                   

6.místo ZZS FM

7.místo ZZS OV

 

    Během turnaje se čepovalo, grilovalo, do toho se odehrávaly zápasy na dvou hřištích, sluníčko pěkně svítilo, hudba hrála, prostě tak jak by to mělo být. Na konci turnaje bylo vyhlášeno konečné pořadí týmů, rozdaly se ceny a všichni, pokud byli schopni, mohli spokojeně odjet domů zahájit víkend. Jelikož nám na tomto turnaji chyběli oba dva naši fotografové a samotní hráči neměli čas, jediné dvě fotky jsou ty v článku.

 

autor článku Michal Ondroušek