Závod horských kol SILESIE BIKEMARATHON dne 21.5. v Opavě s účastí jednoho člena SK MPFM

22.05.2016 08:47


    Silesia Bike Merida Marathon, je další závod horských kol umístěný do nádherného prostředí a to je také důvod omezeného počtu závodníků na 1000 (obě kategorie 90km a 60km). Začíná se v krásné a zelené Opavě, pokračuje přes malebnou vesničku Raduň, kde se projíždí kolem rybníků místního zámku a cesta zpět se točí a vede přes zahrady zámku v Hradci nad Moravicí. Zatím co Šela nabízela technické pasáže v podobě single tracků, Silesie je známá svými sjezdy, které jsou tvrdé a dlouhé. Kromě startu a cíle, kde se většinou objeví spousta lidí, je zajímavou pasáží výjezd Kalvárie. Ta nabízí atmosféru téměř mistrovství světa. Jde o výjezd sjezdovky, bývá tam umístěna speciální prémie a v jednom z ročníků jsme tu zažili i žádost o ruku. Atmosféra je taková, že pokud kopec vyjedete máte pocit, že jste vyhráli celý závod. Organizace závodů je na vysokém stupni, hned jde poznat, že tento tým není žádným nováčkem i když zavděčit se takovému kvantu závodníků opravdu nejde.

Co bylo mým cílem? Vyjet Kalvárii, ve zdraví sjet všechny sjezdy a minimálně dojet ve stejném čase jako loni. A co všechno se z toho povedlo?


1. Kalvarie - ANO
2. Sjezdy - ANO
3. Čas - o 10 minut lepší a posun v kategorii o 2 místa.

Kdo si myslí, že teď už jen připravit se na další rok, toho vyvedu z omylu. Silesie nekončí průjezdem cílové pásky, 22.10. pokračujeme a
nastupujeme na start druhé etapy, kdy nás čeká 11km běh z Raduně přes Hradec nad Moravicí do Opavy. Takže hurá do tréninku.

 

                              

 

Autor článku Marián Broda