Extrémní běh Chlebovický krpál 2015 pořádaný SK MPFM dne 7.6.2015 úspěšně za náma

10.06.2015 22:12

 

    Třetí ročník extrémního běhu do vrchu Chlebovický krpál pořádaný Sportovním klubem Městské policie Frýdek-Místek jak už tak bývá zvykem byl opět ve znamení extrému po všech stránkách. Kromě extrémních parametrů běžecké trati potrápilo závodníky i extrémní vedro, kdy se rtuť teploměru vyšplhala na hranici třiceti stupňů ve stínu. Profil trati i rozdělení do kategorií vzhledem k předešlým ročníkům zůstali stejné. Celková délka cca 1500 metrů s celkovým převýšením cca 200 metrů-vesnice, černá sjezdovka, rozhledna Panorama 93 schodů.  Kategorie: kategorie veřejnost, kategorie občané Chlebovic, kategorie členové složek IZS  a kategorie děti. Dětské kategorie měli svůj Chlebovický krpáleček přizpůsobeny danému věku závodníků. 

                                                         

    V hlavním závodě veřejnosti letos běželo celkem 55 běžců. Favorité z loňského závodu se letos na startovce neobjevili a tak zde byla šance pro další běžce. Po startu se průběh pořadí závodníku měnil až skoro do cíle a některým se taktika opravdu vyplatila. Nejrychlejší běžec vyběhl na vrchol rozhledny Panorama s famózním časem 9 minut a 30 vteřin Jakub Valigura z Frýdku-Místku. Rekord tratě 9 minut a 5 vteřin v podání Radima Kasalíka (BPK Kravaře) z roku 2014 tak odolal. Na druhém místě těsně s odstupem 4 vteřin skončil Vladan Šindelek (Pržno) a na třetí pozici s časem 9 minut a 44 vteřin doběhl Petr Filipec (Hukvaldy).

    Nejrychlejší běžkyní s časem 12 minut a 23 vteřin se stala Petra Čaganová (Mushing team Ostrava), která tak obhájila loňské prvenství a ještě se výborně zlepšila o půl minuty. Petra svým soupeřkám nedala žádnou šanci a doběhla před druhou běžkyní téměř o dvě minuty. Druhá na rozhlednu do cíle doběhla Ludmila Trávníčková (Pepa Team F-M) s časem 14 minut a 4 vteřin a na třetí pozici doběhla Žaneta Kulichová (Mushing team Ostrava) s těsným odstupem v čase 14 minut a 15 vteřin.

    V kategorii členové integrovaného záchranného systému v mužích vyhrál dobrovolný hasič Martin Koliba (SDH Metylovice) s výborným časem 10 minut a 15 vteřin. V ženách vyhrála také dobrovolná hasička a to Barbora Mikušová (SDH Metylovice) s krásným časem 12 minut a 37 vteřin. Barvy našeho SK MPFM letos zastupovali pouze dva členové. V kategorii IZS obsadil tradičně již potřetí druhé místo David Belej s pěkným časem 10 minut a 56 vteřin. Druhá zastupkyně SK MPFM Lenka Lištvanová běžela v kategorii ženy veřejnost a s pěkným časem 15 minut a 36 vteřin doběhla jako šestá žena do cíle. Kategorii místních domorodců Chlebovic v mužích si vyběhal první místo Daniel Kozel ve velmi slušném čase 11 minut 17 vteřin a v ženách si první příčku vyběhala Zuzana Kozlová s časem 16 minut 53 vteřin. Kategorie dětí jsou uvedeny dále v celkových výsledcích.

    Třetího ročníku Chlebovického krpálu se účastnilo celkově 76 závodníků z toho 22 dětí. Jako pořadatel musím všechny Krpálníky a Krpálnice pochválit za úspěšné absolvování tohoto nelehkého závodu. Jsem rád, že 3.ročník se opět vyvedl a všichni si závod užili a ve zdraví odjeli do svých domovů.

                                             

Stupně vítězů obsadili:
Kategorie veřejnost muži:

1.místo-Jakub Valigura (Frýdek-Místek) 9:30                                           
2.místo-Vladan Šindelek (Pržno) 9:34    
3.místo-Petr Filipec (Hukvaldy) 9:44 


Kategorie veřejnost ženy:

1.místo-Petra Čaganová (Mushing team Ostrava) 12:23   

2.místo-Ludmila Trávníčková (Pepa Team F-M) 14:04

3.místo-Žaneta Kulichová (Mushing team Ostrava) 14:15 

Kategorie členové IZS muži:

1.místo-Martin Koliba (SDH Metylovice) 10:15

2.místo-David Belej (SK MPFM) 10:56

3.místo-Martin Březina (SDH Metylovice) 11:11 


Kategorie členové IZS ženy:

1.místo-Barbora Mikušová (SDH Lubno) 12:37

2.místo-Zuzana Bílková (SDH Metylovice) 14:30

3.místo-Denisa Izvorská (SDH Metylovice) 14:56

 

Kategorie obyvatelé Chlebovic muži:

1.místo-Daniel Kozel 11:17

2.místo-Patrik Kozel 12:00

3.místo-Jiří Kozel 13:28

 

Kategorie obyvatelé Chlebovic ženy:

1.místo-Zuzana Kozlová 16:53

2.místo-Monika Matuliková 20:40

 

Kategorie děti kluci (7-10 let):

1.místo-Hejděnec Daniel (Chlebovice)

2.místo-Miltner Patrik (Komorní Lhotka)

 

Kategorie děti dívky (7-10 let):

1.místo-Feilhauerová Ema (AK EZ Kopřivnice)

2.místo-Kozlová Valentýna (Chlebovice)

3.místo-Weismanová Vendula (Staříč)

 

Kategorie děti kluci (11-14 let):

1.místo-Filipec Daniel (Hukvaldy)

2.místo-Burkovič Lukáš (Slezan FM)

3.místo-Duda Vojtěch (Chlebovice)

 

Kategorie děti dívky (11-14 let):

1.místo-Anežka Štíhlová (Canicross Beskydy)

2.místo-Štundová Evelína (Staré Město)
3.místo-Pořízková Vanesa (Chlebovice)
 

Kategorie děti kluci (15-18 let):

1.místo-Martinák Zdeněk (TJ Slezan Frýdek-Místek)

2.místo- Stavrovský Michal (Zelinkovice)

3.místo- Sobek Eduard (Chlebovice)                   


Kategorie děti dívky (15-18 let):

1.místo-Štundová Alena (Staré město)

 

 

Celkové výsledky jsou ke shlédnutí zde: výsledky Chlebovického krpálu 2015.xlsx

 

Po závodě jsme s nejlepší Krpálnicí a Krpálníkem udělali tradičně mini rozhovor:

NEJLEPŠÍ KRPÁLNICE: Petra Čaganová (Mushing team Ostrava) čas 12:23

1.Jaký máš dojem z třetího ročníku ChK? S dalším ročníkem Chlebovického krpálu jsem spokojená. Opět perfektní organizace, super atmosféra. Nejlepší byla letošní novinka - luxusní ponožky pro závodníky…

2.Jak se ti běželo a jak se vyvíjel závod a co se ti honilo v hlavě přitom extrému? Běželo se mi mnohem lépe než loni. Každým rokem to bolí méně a méně…

3.Přijdeš si vylepšit čas ve čtvrtém ročníku? Pokud vše klapne dorazím i příští rok, jestli vylepšit čas, to se uvidí. Každopádně bych chtěla další ponožky…

 

NEJLEPŠÍ KRPÁLNÍK: Jakub Valigura (Frýdek-Místek) čas 9:30

1.Jaký máš dojem z třetího ročníku ChK? Za mne spokojenost. Uvolněná atmosféra, jak to u takového závodu má být.

2.Jak se ti běželo a jak se vyvíjel závod a co se ti honilo v hlavě přitom extrému? Ze začátku než jsme doběhli ke sjezdovce, jsem byl trochu pozadu, protože neumím běhat, ale pak jak se to zvedlo, tak jsem si to dotáhl. Na schodech jsem to už měl více méně jisté, tak jsem mohl trochu zpomalit.

3.Přijdeš si vylepšit čas ve čtvrtém ročníku? Pokud mi to časově vyjde, tak určitě.

                                                              

             Veliký dík si zaslouží všichni partneři SK MPFM, bez kterých by tato akce nemohla vzniknout : AK SPORTOVNÍ TROFEJE, BESKYDSKÁ LIKÉRKA, BESKYDSKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM, BOUTIQUE GURMÁN, CANICROSS BESKYDY, CHLEBOVICKÉ BRAMBORY JANEČKA, CHODURA, DŮM VÍNA U DATLA, HANNAH, HUDY FM, INSTALATÉRSTVÍ ŠEVČÍK, JUMP SPORT, LEEMON, MANUFAKTURA PARTNER MOHYLOVÁ, MĚSTSKÁ POLICIE FRÝDEK-MÍSTEK, MIRRAGE, MORAVIAPHARM FRÝDLANT, MORAVEC KVALITNÍ PONOŽKY, MPM QUALITY, MYBODY-IC, NEWLINE, PEKAŘSTVÍ KOLÍNEK, PEPA TEAM FM, PIVOVAR KONÍČEK, POLAR, REGIONY 24, SH TENNIS TEAM, SPORT MAG, SPORTPLEX, STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK, TISKÁRNA KLEINWÄCHTER, VČELAŘSKÁ PRODEJNA CHLEBOVICE, VINOTK KUBALOVÁ, ZÁCLONY LINDOVSKÁ, ZLATNICTVÍ WLUDYKA, ZPRAVODAJ RM, WM GROUP TRADE S.R.O.
 

    Opět musíme speciálně poděkovat rodinám Blablových, Kozelských, Zámarských, Halátových, a Fišerových za to, že nám umožnili uspořádat závod přes jejich soukromé pozemky. Děkujeme panu Pavlasovi za propagaci akce, děkujeme správci hřiště panu Syřínkovi a Stachurovi za poskytnuté zázemí a obsluze v restauraci. Speciální dík všem fanouškům, kteří v nedělním pařáku dorazili na trať povzbuzovat závodníky Chlebovického krpálu. Těšíme se na vás při dalším ročníku. Sportu zdar.

 

autor článku předseda SK MPFM